Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic propune ca anul acesta să consumați doar mâncare gătită, făcută de acas
Cunoscutul nutriționist Mihaela
Bilic propune ca anul acesta să consumați doar mâncare gătită, făcută de acasă,
din ingrediente simple, prin care poți „controla cantitatea de zahăr și grăsime”.
„Adio ciuguleli de poftă, ciorba și tocănița le mănânci de foame”, susține nutriționistul.

Ciorba de pui FOTO: Arhivă, Adevărul
„Și
sănătos și de slăbit! Aveți nevoie de o rezoluție de început de an și nu știți
care să fie? V-ați săturat sau ați eșuat cu încercări de tipul
funcționeze: vă propun ca anul acesta să
consumați doar mâncare gătită, făcută de voi, acasă. Gata cu produsele ambalate
și procesate, cu ingrediente nenumărate! Haideți să ne întoarcem la mâncarea
clasică, pe care simțurile noastre știu să o aprecieze. Mâncarea pe care o
consumăm dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă!”,
Medicul nutritionist arată și care sunt avantajele mâncării gătite
„Spui ADIO tuturor produselor de
ronțăit, fie ele dulci sau sărate, pe care le mănânci fără să-ți fie foame și
pe care nici măcar nu le considerăm mâncare…deși ele dublează aportul caloric
dintr-o zi! Spui ADIO mâncatului pe fugă sau
pe pilot automat, tolănit în canapea, plictisit în fața unui ecran, iritat și
agitat în trafic, obosit și nemulțumit la birou. Ciorba și tocănița trebuie
consumate cu lingura, așezați la masă… un obicei care trebuie recăpătat!”, explică nutriționistul.
Mihaela Bilic susține că tot ce este gătit este bogat în apă, are volum mare și
densitate calorică mică, deci „ni se pare că am mâncat mult și ne săturăm mai
repede decât dintr-un pachet de biscuiți uscați, fie ei și digestivi”.
„Produsele
ambalate sunt un fel de concentrat de calorii, din care lipsește ingredientul
esențial pentru sănătate și siluetă: apa!”, precizează dr. Bilic.
Potrivit nutriționistului, mâncarea gătită este făcută din ingrediente simple, pe
care tu le pui în cratiță, deci poți controla cantitatea de zahăr și grăsime,
alegi rețeta și metoda de gătire.
„ADIO E-uri, conservanți, emulsifianți,
coloranți și alte chimicale care seamănă a mâncare! (…)ADIO mâncat pe ascuns sau
compulsiv, ADIO scotocit prin dulapuri în toiul nopții după ceva dulce, ADIO
ciuguleli de poftă… ciorba și tocănița le mănânci de foame și chiar presupun un
pic de efort și de organizare, trebuie gătite și încălzite, ne dau răgazul să
ne gândim de două ori dacă merită

Tocănița de cartofi cu legume FOTO: Arhivă, Adevărul
Concluzia nutriționistului este simplă:
„Vreți curățenie, ordine și disciplină în alimentația voastră? Atunci mâncarea
gătită va ajuta să împușcați doi iepuri deodată: e sănătos și veți slăbi
fără cură de slăbire”.
COMMENTS