Conexiunile mafiote dintre justiție, politică și mediul privat

HomeStiri NoiJustitie

Conexiunile mafiote dintre justiție, politică și mediul privat

Tot săpând după urme mai noi sau mai vechi de prin justiția este imposibil să nu descoperi retirade astupate mai noi sau mai vechi, evident cu legătur

Ministrul Justiției, despre plecarea fraților Tate în SUA: „Eu cred că au tot interesul să revină în România”
Rețeaua lui Soros în Justiția Românească Demascată
Zisu corupție: Percheziții militare și acuzații grave

Tot săpând după urme mai noi sau mai vechi de prin justiția este imposibil să nu descoperi retirade astupate mai noi sau mai vechi, evident cu legături subterane între ele, pe principiul vaselor comunicante. Astfel, plecând de la dosarele salvate în mod ”elegant”, cum se exprimau unii, de către Înalta Curte prin adoptarea celor câteva Decizii HP (așa cum sunt numite deciziile pentru lămurirea unor pricini), mai ales cea care l-a salvat pe Vanghelie, am discutat și cu unii dintre cei nemulțumiți de sistemul condus de ceva vreme de Lia Savonea.

Așa am aflat că fiecare dosar ajuns la Înalta Curte în care trebuie data o anumită soluție este judecat, după ce este distribuit aleatoriu (cum altfel?) de un anume complet, din care un judecător este dintre cei care înțeleg lucrurile, iar celălalt este, în cel mai bun caz, naiv. În toate aceste cazuri, se creează complet de divergență, urmând ca cel care intră să încline balanța este gândit a fi, invariabil, tot un om al grupării din jurul mamei justiției. Exact așa s-a întâmplat în vinerea în care s-a judecat contestația în dosarul Nordis, cei mai importanți inculpați fiind scoși din arest.

Cum scriam în debutul articolului și răspunzând unei nevoi mai vechi, am fost Interesată să aflu cum au ajuns inculpații din dosarul numit de presă ”Veranda”, din Iași, la viitoarea președintă a instanței supreme, așa cum, de altfel, primarul în funcție, fostul viceprimar și fostul arhitect-șef se laudă de vreo lună. Plecând de la București spre Iași, lucrurile arată așa:,

1. În București s-a coagulat un pol de putere politico-judiciară, în care distingem ”personalități” precum: judecătorii Gheorghe Stan, Cristian Deliorga, Bogdan Licu (toți CCR), judecătorii Nicoleta Arsenie, Adriana Pencea, Sabina Adomniței (Curtea de Apel București, cu mentorat făcut sub Lia Savonea), plus câțiva pioni de la aceeași instanță, procurorii Mihaela Iorga-Moraru (DNA), George Pătuleanu (DIICOT), Remus Iulian Popa, Gheorghe Cornescu (ambii PÎCCJ), Roxana Petcu (actuala șefă a Inspecției judiciare), Bogdan Mateescu (secretar general al Ministerului Justiției), cei doi membri reprezentanți ai societății civile din Consiliul Superior al Magistraturii, precum și cel puțin șase dintre judecătorii Secției de profil din același Consiliu. Lor li se adaugă cei pe care reușesc să-I convingă despre importanța dosarelor indicate ca trebuind rezolvate într-o anumită manieră. În principiu, aceștia stau strâns grupați în jurul conducerii actuale a PSD central, de la care primesc diferite misiuni. Ca exemplu, una dintre misiuni a fost să-l scoată pe ministrul Rafila din zona dosarului având ca obiect Spitalul Sf. Pantelimon. Misiunea a fost îndeplinită la CAB, iar de atunci nu se mai aude nimic de dosar.

2. Primarul Mihai Chirica a fost, înainte de a deveni director tehnic, apoi primar al municipiului Iași, după ce și-a denunțat antecesorul, a fost, spuneam, un angajat destoinic al SC Conest SA Iași. Primarul Iașului a rămas prieten și după ce a fost angajat la primărie cu conducerea firmei unde fusese angajat. Coincidența a făcut ca, după ce Chirica și-a început mandatul de primar, SC Conest SA să înceapă și ea să câștige licitațiile organizate de primărie.

3. Gheorghe Stan are o legătură foarte veche de prietenie cu patronul SC Conest SA, Viorel Cozma, fostul patron al lui Chirica. În desele incursiuni ale lui ”Geani” în municipiul Iași, unde participa la petreceri cu temă virilizantă, Cozma îi asigura condiţiile optime de ospitalitate, începând cu mașina trimisă la aeroport. Și terminând cu cazarea.
4. La un moment dat, nevoia l-a împins pe edilul Iașului să participe la nunta
judecătorului Stan, de altfel nunta anului 2023, în căutare de aliați împotriva

dosarului care îl ardea în spate. El a fost invitat atunci din partea nașului Viorel
Cozma, dar a avut ocazia să se întâlnească la acel eveniment cu majoritatea
personalităților indicate mai sus, mai ales că soții Adomniței erau cealaltă pereche
de nași. Pentru cine nu cunoaște, Cristian Adomniței era, la acea data, condamnat în
primă instanță de Tribunalul Iași la o pedeapsa cu executare. El a fost rezolvat de
Curtea de Apel Galați, un pol de încredere al grupării din București, alături de curțile
de apel din Alba Iulia și Oradea.

Corolar: Nu știm dacă se mai întreabă cineva despre soarta dosarului în
care primarul Iașului este inculpat, dar nu credem. Credem că, totuși, cineva
ar trebui să deschidă mai bine ochii spre aceste realități și să ia măsuri. Se
aude că a dispărut corupția la nivel politic și la nivel de justiție, dar unii par că
nu sunt de acord cu asta.

Sursa: RoZiar.ro

 

COMMENTS