Ministrul Sănătății se opune testării anti-drog în școli: „Există riscul stigmatizării sau, invers, al stigmatizării celor care nu consumă. O să devină vedete cei cu un test pozitiv”

HomeStiri Noi

Ministrul Sănătății se opune testării anti-drog în școli: „Există riscul stigmatizării sau, invers, al stigmatizării celor care nu consumă. O să devină vedete cei cu un test pozitiv”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Foto: Inquam Images / Ni

Ministrul Finanțelor bagă statul la ‘dietă’. Va urma ‘plecări naturale’ din sistem: ‘Bugetarii își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat’
Ministrul britanic responsabil cu anticorupţia a demisionat din cauza unor suspiciuni de corupţie
Ministrul israelian al Apărării amenință că va ocupa teritorii suplimentare în Gaza
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Foto: Inquam Photos / Nichita Cojocea

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Foto: Inquam Images / Nichita Cojocea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, la Medika TV, că nu este adeptul testării în masă sau periodice a copiilor împotriva consumului de droguri şi a explicat că există şi riscul stigmatizării, stigmatizare care se poate fabricate în două feluri.

Alexandru Rafila a spus că testarea în masă a copiilor ar determina elevii să găsească metode de a se sustrage testării.

„Nu cred că noi trebuie să generăm o astfel de competiţie. Sigur că accesul la testare trebuie să existe. Dacă vrei să te testezi sau părintele sau copilul, dar trebuie făcut numai dacă există consimţământ din partea copilului. Nu trebuie să fie forţat pentru că orice astfel de forţare duce la un rezultat contrar. European nu sunt adeptul acestor metode coercitive exercitate asupra copiilor pentru că le modifică într-un mod nefericit comportamentele şi percepţia. Ei trebuie educaţi, convinşi, înţeleşi atunci când au anumite probleme. Sigur că e mult mai greu, mai laborios şi abordarea aceasta coercitivă pare mult mai uşor de implementat”, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Info.ro.

În plus, ar apărea riscul stigmatizării elevilor, însă stigmatizarea s-ar putea manifesta și în forme surprinzătoare, anume a celor care nu au consumat droguri.

„Care este rezultatul, care este beneficiul? Există şi riscul stigmatizării. Sau există şi invers, riscul stigmatizării celor care nu consumă droguri. O să devină vedete cei care au un test pozitiv şi paria cei care nu consumă droguri şi asta poate să stimuleze consumul de droguri. Este o chestiune care trebuie foarte atent judecată, iar acţiuni intempestive din punct de vedere upright din acest punct de vedere european ca şi părinte, ca medic nu le sprijin în niciun fel”, a mai spus Alexandru Rafila.

COMMENTS